tiistai 23. syyskuuta 2014

opinpolku 2



selvitimme pH:n ja liuoksen sähkönjohtokyvyn. Selvitimme tislauksen vaikutusta. Analysoimme titraamalla kompleksiometrisesti vichyn Ca-pitoisuuden ennen tislausta.  suoritimme vichyn tislauksen. Sitten analysoimme pH-arvon ja sähkönjohtokyvyn uudestaan.





Määritimme  kalsiumionien pitoisuuden kompleksometrisella titrauksella. Liuoksen väri muuttui siniseksi, kun valitulla alueella Mg saostui.







sitten tarkoituksena oli tislata vichyvettä ja määrittää pH ja johtokyky ennen ja jälkeen.





Rakennetaan tislauslaitteisto. Tislattiin menemään






JOHTOPÄÄTELMÄ:
Tislaamalla saadaan puhdasta vettä eli tislauksessa voidaan poista kaikki ylimääräiset aineet vedestä, pH pitoisuus määrää sähkönjohtavuuden eli mitä isompi pH on sitä paremmin se johtaa sähköä. (lämpötila vaikuttaa myös sähkönjohtavuuteen eli mitä korkeampi on lämpötila, sitä parempi on johtavuus)


raportti löytyy tästä




1.
Otimme 50ml näytettä ja lisäsimme siihen 2ml natriumhydroksidi-liuosta (2mol/l) ja sen jälkeen lisäsimme muutaman tipan indikaattoria ja titrasimme sen (väri muuttui violetiksi)




2.
Teimme ohjeenmukaisen tislauslaitteiston ja laitoimme 100ml kolviin 70ml vichyä (lisäsimme myös muutaman kiehumakiven, jottei vesi ylikuumene eli tule äkillistä kiehumista)


Tämän jälkeen kalibroimme johtokyky- ja ph-mittarin. Mittasimme tislatun ja normaalin vichyveden ph:n ja sähkönjohtavuuden.


Sen jälkeen määritimme kalsium määrän titraamalla. Teimme titrauksen EDTA-liuoksella (väri muuttui siniseksi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti